Europuls – Centrul de Expertiză Europeană

RAPORT EUROSFAT – CEA DE-A 5-A EDIȚIE A FORUMULUI EUROSFAT 2017Europuls are plăcerea să anunțe lansarea Raportului Eurosfat 2017 care rezumă discuțiile din cadrul celor 11 ateliere, prezintă concluziile și subliniază elementele cheie ale fiecărei dezbateri.

Ediția Eurosfat 2017 a avut loc pe 28 aprilie 2017 și a binevenit peste 600 de participanți, a regrupat 61 vorbitori printre care un comisar european, ambasadori, consilieri prezidențiali, funcționari europeni, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, activiști, jurnaliști etc. și 11 teme majore: viitorul Europei, transformarea digitală, CETA, politica agricolă comună, design-ul urban, apărare, corupție, populism, egalitate de gen, energie și identitate europeană, precum și un film documentar original în prezența directorului, despre protestele anului 2012 din Rusia.

Forumul a fost deschis printr-o plenară intitulată “Viitorul Europei și reducerea decalajelor prin transformare digitală” care a găzduit înalți oaspeți din cadrul Comisiei Europene și ai Administrației Prezidențiale, precum Andrus Ansip, Vice-președintele Comisiei Europene și Comisar European pentru Piața Unică Digitală și Leonard Orban, Consilier Prezidențial pentru Afaceri Europene, Președinția României. Deschiderea a constat într-un dialog cetățenesc având ca scop identificarea priorităților viitoare ale României și UE pe agenda digitală și rolul României într-o Europă integrată sau cu mai multe viteze, în lumina învățăturilor din ultimii 10 de ani. Sesiunea plenară a fost organizată în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene din România.

Vă invităm să parcurgeți concluziile si rezumatul discuțiilor celei de-a 5-a ediții a Forumului Eurosfat în cifre, citate și imagini.Continuând să navigați pe site, acceptați termenii și conditțiile.